Resurssi ikonikuva

VR-3d mallinnus 2019-01-17

#1
Samuli Aalto lisäsi uuden resurssin:

VR-3d mallinnus - Harjoittelua Lenovon Microsoft Mixed reality AR laseilla, käyttäen MasterpieceVR ohjelmaa

Olen aloittanut kokeilemaan MasterpieceVR 3d-mallinnus ohjelmaa, käyttäen Lenovon Microsoft Mixed Reality VR-laseja.

https://www.lenovo.com/fi/fi/smart-...lenovo-explorer/Lenovo-Explorer/p/G10NREAG0A2

Mallintaminen on käsiä liikutellen sculptaamista, ja tuntuu todella loistavalta, valmiit tuotoksen voi siirtää esim. Blenderiin. MasterpieceVR-ohjelman saa Steamistä allke 30€, niin ei mikään kovin suuri investoiiti ole tarpeen, mutta hauskaa ja...
Lue lisää tästä resurssista...
 
Viimeksi muokattu:

Tommi Gustafsson

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
#3
Hei Samuli!

Näyttää hienolta. Tosin luolan polygonit näkyvät turhan hyvin läheltä kuvatessa. Kauempaa ovat ok. Puut näyttävät kanssa ihan kivoilta vaikkeivat olekaan animoituja.
 
#4
Niinhän sitä voisi vähän parantaa, oli sellainen pika esittely noista skulptaamistani vr:llä ensituotuokset niin sanotusti. Ei olisi tosiaan suuri vaiva tehdä mainitsemasi lisäykset. Pyrin vielä tekemään lisää tällä tavalla, mutta ideoita kehittelen vielä.

Toivon että seuravalla kerralla käytän renderointiin Blender 2.8 betaa, siinä on renderointiin käytössä mahdollisuus molempiin GPU ja CPU yhdessä, mikä voisi nopeuttaa rendetointia, joka vie eniten aikaa näiden otosten luontiin.

Scenen on oltava kerralla kunnossa, niin yleensä julkaisen rendroinnin valmiina jo ensiyrittämällä vaikka olisi puutteitakin löydettävissä. Menee yö kun renderoi Blender Cyclella tuollaisen yksinkertaisen scenen lyhyen animaation, niin ei viitsi tehdä kahteen kertaan samaa, mutta mallinnoksiahan voi taas käyttää myöhemmissä sceneissä, joten ei hukkaan mennyttä työtä ollenkaan.

Toinen vaihtoiehto on tehdä Blender Renderillä, missä taas on vähemmän visuaalisesti silmäämiellyttävää laatua, mutta on tosiaan paljon nopeampi renderoida, pitkän animaation tekisin ehkä sillä ainoastaan, Blender Cyclella pitkää animaatiota joutuu puksuttamaan koneella monta päivää luultavasti.
 
Ylös